Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozmrażanie mięsa i warzyw
ifcin1971

Nasz nowy przyjaciel
**
Liczba postów: 5
Dołączył: 11-01-2017
Reputacja: 0
Post: #1
11-01-2017 10:48
Ostatnio zetknęłam się gdzieś z takim poglądem jednej mojej cioci, że najlepiej jeśli mięso lub warzywa zostaną rozmrożone w lodówce. Do tej pory - zawsze po prostu wyciągałam je z zamrażalnika ( co więcej często np. zamrożone mięso mielone) kładłam jeszcze w miseczce na grzejniku ,żeby się szybciej rozmroziło. Ale właśnie ciocia stwierdziła, ze jak się takie zamrożone mięso czy warzywa wyciągnie z zamrażalnika i zostawi do rozmrożenia w pomieszczeniu powyżej 4-5 stopni Celsjusza to zaczynają się w nim namnażać ekspresowo mikroorganizmy i można się takim mięsem czy warzywami potruć. Do tej pory zawsze tak robiłam i jakoś się nie zatrułam. Ale dało mi to trochę do myślenia. A jak wy rozmrażacie produkty ? Co radzicie


Wszystko o rumieniu i nie tylko
Koszulki reklama
Znajdź Cytuj
matkruszak90

Nasz nowy przyjaciel
**
Liczba postów: 3
Dołączył: 11-01-2017
Reputacja: 0
Post: #2
11-01-2017 16:46
Ja też albo wyjmuję z zamrażarki i przekładam do lodówki albo kładę w jakiejś misce na blat. Ale na pewno nie na grzejniku, wtedy chyba mogą się jakieś bakterie tworzyć na żywności?

Koszulki reklama
Strona Znajdź Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości